Varför GYEON Quarts?

Skydd baserat på kiseldioxid (SiO2) är den mest framstående skyddsteknik för bilar som någonsin utvecklats. Tidigare har det använts av de mest krävande kunderna inom elektronikindustrin eller använts för att för att skydda järnvägsmateriel från skador, men sedan det började användas inom fordonsindustrin genom GYEON´s varumärke har det revolutionerat branschen.

De främsta egenskaperna hos Quarts-beläggningen är dess förmåga att öka den totala hårdheten i lacken upptill den otroliga nivån på 9H (en skala som bestämmer hårdheten genom penntestet – diamant är det enda som är högre på 10H) och dess mätbara tjocklek, som når upp till 1 mikron.

Den mest unika egenskapen med GYEON´s lackskydd är emellertid den minimala krympningen vid härdningsprocessen. Många liknande lackskydd krymper upp till 30%, GYEON endast 5% som mest. Inom 24h har 90% av lösningsmedlet förångats och efter 14 dagar har 100% förångats och du har nu ett mycket hårt, slitstarkt och hållbart skydd.

Tack vare den keramiska beläggningens tjocklek så kommer repor, som eventuellt kan uppträda under tvättning eller märken från frätande ämnen t.ex. fågelspillning, inte att nå lacken, och lämnar ytan intakt. Dessutom är det helt resistent mot kemiska ämnen med ett pH-värde mellan 2 och 11, vilket gör det otroligt slitstarkt och motståndskraftigt även vid regelbunden tvätt med avfettningsmedel.

Det enda sättet att ta bort beläggningen är genom tillämpning av professionella, grova polermedel och mekanisk nötning.