Behandling med GYEON – hur går det till?

VARFÖR?

Framför allt höjer du värdet på din bil. Den blir extremt lättvättad. Ingen polering och vaxning under många år – bara att tvätta, men tvätta rätt! Du skyddar lack, gelcoat och dekaler mot UV-strålar, fågelspillning, insekter, tvättrepor…

Läs mer under rubriken: ”GYEON Quarts” »

HUR GÅR DET TILL?

Innan en keramisk lackbehandling tvättar vi din bil för att sedan polera den olika steg beroende på bilens skick – även ny bil poleras. Vid behandling av husbilar, husvagnar eller andra större fordon används byggställningar och ibland även skylift.

Bilen torkas med en speciell lösning och kontrolleras med en dagsljuslampa för att säkerställa kvaliteten och se att vi fått bort defekter, polerrester och polerrosor innan den keramiska behandlingen. Stenskott, repor och defekter åtgärdas givetvis innan lackkonserveringen läggs på manuellt i ett tunt skikt. Lackförseglingen torkas sedan av för hand. Härdningen tar sedan 24-48 timmar, beroende på årstid (temperatur). Härdningstiden är A och O vid en keramisk lackbehandling för ett lyckat resultat! På vissa keramiska behandlingar lägger vi på en Top Coat, som ger ett bättre resultat och förlänger ”livstiden” på din lackförsegling. Behandlingen tar 3-5 dagar, beroende på bilens storlek.

Vid en keramisk lackförsegling hos oss får du de fyra aluminiumfälgarna, som sitter på bilen behandlade och mot ett mindre tillägg fixar vi även de andra fyra fälgarna – se vår prislista ».

Du får keramisk behandling på krom, aluminium, plast- och gummidetaljer och vi använder olika keramiska medel för olika material. Givetvis får du även behandling på insidan av dörrar, karmar, dörrfalsar, trösklar och även koffert- och motorhuvskanter. Husbilar och husvagnar får akrylfönstren polerade och belagda med, för dem godkänd, keramisk behandling.

HÅLLBARHET?

Keramisk lackkonservering håller i många år – hur länge beror på vilken lackförsegling du valt och hur du sköter din bil. Automattvätt eller tvätt med borste utan skydd (husbilar/vagnar) förkortar livslängden på behandlingen.

Tvättråd följer alltid våra lackförseglingar!