Spotrepair/billackering

Våren 2019 öppnade vi vår nya moderna spotrepairanläggning/billackering med en specialbyggd lackbox, som klarar större fordon såsom VW Crafter och Caravell, Ford Ranger, Renault Trafic, mindre bussar och husbilar mm.

Vi reparerar och lackar mindre plåt-, plast- och lackskador såsom repor, stenskott, mindre parkeringsskador, små rostangrepp mm utan att göra dyra demonteringar på din bil och du slipper betala en hög självrisk!  Arbetet utförs snabbt och kostnadseffektivt utan att vi prutar på kvaliteten. Vi har 40 års erfarenhet av billackering.

Från 2022 är vi godkända som ”Grupp 2”-skadeverkstad för Länsförsäkringar, vilket innebär reparation och lackering av mindre skador. Du kan själv, genom skadeanmälan hos LF, välja om du vill att vi skall fixa din skada. Vi arbetar, i viss mån, även för andra försäkringsbolag.

En skada slipas först upp varefter den spacklas (om det behövs), grundas, sprutmålas, klarlackas och poleras. Vi använder IR (infraröd värme) för snabbare torkning och snabbare leverans till kund.

Spotrepair

Sedan mars 2020 har vi ett avancerat färgsystem från Glasurit, som är det ledande varumärket inom lackering av person- och lastbilar och har funnits sedan 1888! De har skapat världens största kulördatabas, allt från ursprungskulörer från bilens barndom till aktuella OEM-kulörer. Vi har tillgång till Glasurits hela globala databas för blandformler, som uppdateras dagligen för alla passagerarbilar och kommersiella fordon från alla fordonstillverkare.

Spotrepair

Vi har mao tillgång till flera tusen olika färgnyanser för att tillmötesgå alla bilmärkens olika lacker – solida färger, metalic, specialfärger och effektlacker. Som hjälpmedel har vi även en fotospektrometer – en kamera, som tar fram färgnyansen på din bil.

Spotrepair

Glasurit erbjuder:

  • förstklassiga lackeringsmaterial
  • omfattande lösningar för effektiv omlackering
  • pålitlig kulörmatchning