Om oss

Vi startade POLEMA AB år 2010, men har mer än 40 års erfarenhet i branschen som tidigare ägare av Colourpoint AB och senare delägare av AW:s Billackering AB. Vi utför rekonditionering, lackbehandling och spotrepair (punktmålning och reparation av mindre lackskador) och arbetar till största delen med personbilar och husbilar, men även lätta och tunga lastbilar, husvagnar, båtar, mc, cyklar, traktorer, entreprenadmaskiner mm. Det är bara fantasin som sätter stopp.

År 2014 blev vi godkända Certified Detailer för Perma5ive Ceramic Coating. I april 2019 blev vi Sveriges första – och enda – certifierade center för Premium Selection, som var en uppgradering av vår certifiering för Perma5ive. Från mars 2023 kan vi tyvärr inte erbjuda den behandlingen längre pga stora leveransproblem efter pandemin och det rådande världsläget. Vi hann under de här åren göra mer än 3500 objekt med Perma5ive-behandlingar, men även ca 1500 lackbehandlingar med vår enklare lackförsegling Power Lock Ultimate Protection, som tyvärr oxå har utgått. Vi erbjuder istället lackbehandlingar med det världsledande varumärket GYEON.

2018 blev vi godkända som en av familjen GYEON Certified Detailers. Det innebär att vi, som en av 8 i Sverige och en av 600+ i hela världen utplacerade i 90 länder på sex kontinenter, får utföra GYEON’s exklusiva keramiska lackbehandling – GYEON Q² Infinite.
Nu har vi helt gått över till GYEON och vi är innerligt glada och tacksamma att vi är en av GYEON Certified Detailers och kan erbjuda alla deras kvalitetsprodukter – olika lackförseglingar, som ersätter tidigare Perma5ive och Power Lock, och givetvis deras kem till våra kunder.

Under 2018 invigde vi två nya fullutrustade och toppmoderna tvätthallar, för att möta både våra kunders och våra egna behov.

Maj 2019 öppnade vi vår nya och toppmoderna lackanläggning med specialbyggd lackbox, gjord även för större fordon.

Mars 2020 bytte vi ut vårt gamla lacksystem, för att bli ännu bättre. Valet blev därför väldig enkelt – det blev Glasurit, som är det ledande varumärket inom lackering av personbilar och lastbilar och har världens största kulördatabas.

Från januari 2022 är vi godkända som ”grupp 2-skadeverkstad” för Länsförsäkringar, vilket innebär reparation och lackering av mindre skador.

Hos oss kan du förvänta dig ett minutiöst arbete där ingenting lämnas åt slumpen. För dig, som endast nöjer dig med det bästa och värdesätter ett gediget hantverk och proffsigt bemötande.

Välkommen till vårt Center – vi finns för dig!

Ha en bra dag och hoppas vi ses snart!