Keramisk lackbehandling – varför och hur går det till

VARFÖR?

Framför allt höjer du värdet på din bil. Den blir extremt lättvättad. Ingen polering och vaxning under många år – bara att tvätta, men tvätta rätt! Du skyddar lack, gelcoat och dekaler mot UV-strålar, fågelspillning, insekter, tvättrepor…

HUR GÅR DET TILL?

Innan en keramisk lackbehandling tvättar vi din bil för att sedan polera den olika steg beroende på bilens skick – även ny bil poleras. Vid behandling av husbilar, husvagnar eller andra större fordon används byggställningar och skylift.

Bilen torkas med en speciell lösning och kontrolleras med en dagsljuslampa för att säkerställa kvaliteten och se att vi fått bort defekter, polerrester och polerrosor. Stenskott, repor och defekter åtgärdas givetvis innan lackkonserveringen läggs på manuellt i ett tunt skikt. Lackförseglingen får verka i några minuter innan ytan poleras upp för hand. Härdningen tar sedan 24-48 timmar, beroende på årstid (temperatur). Härdningstiden är A och O vid en keramisk lackbehandling för ett lyckat resultat! Innan du hämtar din bil lägger vi på en topcoat, som gör att det skyddar lite extra i början och behandlingen får härda ytterligare en tid. Detta ger ett bättre resultat och förlänger ”livstiden” på din lackförsegling. Behandlingen tar 3-5 dagar, beroende på bilens storlek.

Vid en keramisk lackförsegling hos oss får du även sommar- och vinterfälgar i aluminium behandlade och vi lägger även på keramiskt på den kromade slutdelen på avgassystemet. Ingår även att du får dina däcksidor behandlade med ett keramiskt medel, som gör att dina däck behåller sin svärta och får en sidenmatt glans och håller i mer än 5 tvättar. Givetvis får du även behandling på insidan av dörrar, karmar, dörrfalsar, trösklar och även koffert- och motorhuvskanter! Husbilar och husvagnar får akrylfönstren polerade och belagda med, för dem godkänd, keramisk behandling.

Vi använder olika keramiska formula för olika material. Vid en behandling kan vi därför använda upp till åtta olika preparat.

Hos oss har du fördelen att få mindre stenskott åtgärdade i din bils originalfärg under 2 år efter en keramisk behandling utan kostnad.

HÅLLBARHET?

Keramisk lackkonservering håller i många år, men beror på hur du sköter din bil. Behandlingen är kemikaliebeständig och går således inte att tvätta bort med kem. Det är bara mekanisk nötning, som tar bort den – polering, automattvätt eller tvätt med borste utan skydd (mössa).

DET BÄSTA AV ALLT?

Inga efterbehandlingar behövs på en 100 % keramisk behandling! Tvättråd följer alltid våra lackförseglingar!